-->Головна » Сучасні дослідження

Органічні злаки не нагодують Землю

 Органічні злаки не нагодують Землю Вчені порівняли ефективність органічного землекористування і звичайних методів сільського господарювання.
  Немає кінця дискусіям між адептами органічних продуктів і прихильниками звичайних, традиційних методів ведення сільського господарства. Тут, правда, потрібно уточнити, що «традиційний» агропром корист ... Читати далі»

Марко Поло таки був в Китаї!

Марко Поло таки був в Китаї!  Ретельне вивчення джерел переконало синолога Тюбінгенського університету (ФРН) Ханса Ульріха Фогеля в тому, що Марко Поло (бл. 1254-1324) не брехав: він справді дістався до Китаю.
   Ряд дослідників вважає, що венеціанський купець не був далі Чорного моря, Константинополя і Персії, а інформацію для ... Читати далі»

Де ростуть найвищі ліси?

 Де ростуть найвищі ліси?  Влітку 2010 року Майкл Лефскі з Університету штату Колорадо (США) опублікував в певному сенсі піонерську карту із зазначенням висоти лісів планети. Учений відразу дав зрозуміти, що це лише перший проект і в недалекому майбутньому його чекають уточнення. Дійсно, друга карта з'явилася на сторінках журналу Geophysical ... Читати далі»

Вічний рух океану

  Вічний рух океану Співробітники Центру космічних польотів НАСА ім. Годдарда оживили Світовий океан. У новому відеоматеріалі враховані тисячі течій.
   Це результат синтезу комп'ютерної моделі з даними спостережень. Модель створена в рамках проекту «Оцінка циркуляції і клімату океану», який ведуть Лабораторія реактивного руху Н ... Читати далі»

У Землі тисячі природних супутників

 У Землі тисячі природних супутників Недавнє теоретичне дослідження американських астрономів дало парадоксальний результат: по-перше, популяція природних (невидимих) супутників нашої планети дорівнює приблизно тисячі об'єктів, що перебувають на орбіті в будь-який довільний момент часу, а по-друге, періодично Земля має два супутника, видимих ​​з п ... Читати далі»

Океан нагрівається вже років сто

 Океан нагрівається вже років сто    Аналіз даних про температуру Світового океану з 1870-х років показав, що потепління почалося принаймні 100 років тому.
  Дін Реммі з Інституту океанографії ім. Скріппса при Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго (США) і його колеги з'ясували, що за цей період верхній 700-метровий шар ... Читати далі»

Сонячні затемнення змінюють напрямок вітру

  затемнення, Сонце, Місяць, вітер, Клейтон,температура Сюзанна Грей з Редінгской університету (Великобританія) і її колеги порівняли погодинні вимірювання швидкості та напряму вітру, виконані 121 метеорологічною станцією південної Англії в серпні 1999 року під час повного сонячного затемнення, з даними моделі, прогнозуючої погоду.
  Показан ... Читати далі»

Варто повчитися сталому природокористуванню у стародавніх народів

  Гаваї, риба, риболовля, сталий розвиток Два дослідження доісторичного рибальства показали, що вже ранні культури (на відміну від нас) знали, як отримати високий улов без надмірної експлуатації рибних ресурсів.
   Через тридцять років людству треба подвоїти виробництво харчів, інакше нас просто не прогодуєш. Щоб досягти цієї ме ... Читати далі»

« 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 16 17 »