-->Головна » Сучасні дослідження

Вперте небажання мінятися - ось що врятувало Ісландію

 Ісландія, виживання, консерватизм, вулкан   Середньовічні ісландці виживали завдяки вірності традиціям, свідчить нове і не зовсім звичайне дослідження. Здоровий консерватизм не тільки допомагав їм відходити від чуми і вивержень вулканів, а й у кінцевому рахунку зберіг острів жилим, незважаючи на кліматичні зміни.
   «Нам ча ... Читати далі»

В глибині океану скорочується обсяг холодної щільної води

 вода, південний океан, антактида, водні маси   Виявлено значне зниження кількості холодних глибоких вод - так званих антарктичних придонних вод - в Південному океані в 1980-2000 роках.
    Сара Перкі з Університету штату Вашингтон і Грегорі Джонсон з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (С ... Читати далі»

Як антропогенний шум впливає на рослини

 шум, птахи, рослини, насіння, Нью-Мексико, дослідження  Зашумлення середовища може по-різному впливати на рослини. Деякі з них виграють від цього, тому що їх запилювачі злітаються в зашумлені райони, а інші програють, тому що птахи, які розповсюджують їх насіння, такі місця залишають.
  Серед антропогенних факторів забруднення навко ... Читати далі»

Відступ льодовиків зменшує біорізноманіття водних екосистем

 лід, льодовик, зменшення, танення, біорізноманіття, екосистема Танення льодовиків починає позначатися на стані водних екосистем набагато раніше, ніж можна було очікувати. Зменшення крижаного покриву наполовину здатне привести до зникнення майже третини видів.
    Вплив глобального потепління на навколишнє середовище найлегше по ... Читати далі»

Природа впорається, дайте шанс

  експеримент, болото, Огайо, заболоченняВ Університеті штату Огайо (США) провели цікавий експеримент: в 1994 році там організували два болота і залишили їх у спокої.
  І ось дослідник в галузі навколишнього середовища і природних ресурсів, професор Білл Мітч і його колеги подивилися, що з цього вийшло.
   В одному болоті було посад ... Читати далі»

Скандинавські дерева пережили льодовиковий період, не сходячи з місця

Норвегія, зледеніння, дерева, хвойні, скандинавіяОстанній льодовиковий період дорого обійшовся Європі. На своєму піку - 20-25 тис. років тому - льодовики товщиною до 3 км покривали близько 6 млн км ². Важко повірити, що рослинність могла витримати подібний тиск, і більшість вчених вважає, що Скандинавія була позбавлена ​​дерев, п ... Читати далі»

Планета-океан

 планета, океан, вода, карлик, пошук життя Група астрономів під керівництвом Закора Берта (Zachory Berta), професора Гарвард-Смітсоніанського центру астрофізики (Harvard Smithsonian Center for Astrophysics), США, підтвердила існування планети-океану, що володіє тонкою атмосферою. Про це повідомляє BBC News. Екзопланета GJ 1214b є «Супер-Землею» - ... Читати далі»

Небо стає ближчим

 хмари, висота, Девіс, Нова Зеландія, потепління Протягом першого десятиліття цього століття хмари стали трохи нижче - в середньому на 1%. Дослідники з Оклендського університету (Нова Зеландія) проаналізували результати вимірювань верхньої межі хмар, виконані з березня 2000 по лютий 2010 року за допомогою багатокутного спектрорадіометра (MISR) американ ... Читати далі»

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 16 17 »