-->Головна » Сучасні дослідження

Російські вчені напрогнозували льодовиковий період у 2014 році

 льодивик, період, 2014, Росія, вчені, прогноз  Російські вчені впевнені, що пік нового глобального зледеніння припаде на 2055 рік. Льодовикой період Вести Російські вчені впевнені, що світ загине від холоду. Ілюстрація Одним з варіантів майбутнього кінця світу, на думку багатьох учених, може стати глобальне потепління: поляр ... Читати далі»

Східна Африка висохла через океани

 Деменокаль, Африка, охолодження, океан 2 млн років тому температура Індійського і Тихого океанів сильно змінилася. Крім іншого це призвело до зрушення картини опадів в Східній Африці. В результаті на зміну лісовим масивам прийшли пасовища, і число видів помітно збільшилося, з'явилися умови для появи предків сучасних антилоп, коней та ін.
&nbs ... Читати далі»

Вітри і морські течії злегка прискорили обертання Землі

течія, антарктична циркумполярна, швидкість, обертання, Земля   Іноді здається, що час йде швидше. У листопаді 2009-го саме так і було: половина днів того місяця скоротилася на 0,1 мс.
  На швидкість обертання Землі впливають різні чинники. Наприклад, якщо вітри сповільнюються, планета крутиться швидше, щоб зберегти кутовий момент. ... Читати далі»

Стародавні люди внесли вклад в обезліснення Африки

  вирубка, ліс, Центральна Африка, обезліснення, бантуЗа даними нового дослідження, люди, можливо, зіграли значну роль у раптовому зникненні тропічних лісів у Центральній Африці.
  Робота оскаржує усталену думку про те, що розширення сільського господарства на континенті стало можливим завдяки довгим і важким засухам, які зн ... Читати далі»

Вперше безпосередньо виміряно масштаби танення льодовиків по всій планеті

  льодовик, дослідження, втрата, лід, Антарктида, Гренландія Дослідники з Колорадського університету (США) та їх колеги провели перший у своєму роді всебічний аналіз супутникових даних, щоб з'ясувати, наскільки рівень моря зріс в результаті танення льодовиків.
   Фахівці скористалися результатами вимірювань, виконаних в рамках а ... Читати далі»

Російські полярники вперше в історії відкрили підлідне озеро в Антарктиді

  Антарктида, озеро, Восток, бурінняНачальник антарктичної експедиції Росгідромету Валерій Лукін, який повернувся напередодні з Антарктиди, доповів про успішне відкриття озера Схід.
  На зборах в Арктичному і Антарктичному науково-дослідному інституті фахівець повідомив про те, що майже двадцятирічний проект завершився вчора ... Читати далі»

В блакитних дірках знайдені незвичайні форми життя

  Філіппіни, землетрус, жертви, Гуіхулнгане На дні западин в околицях Багамських островів, котрі прийнято називати блакитними дірами, виявлено ​​багате мікробне життя.
  Багато з цих організмів невідомі науці. Мабуть, вони харчуються сполуками сірки, які токсичні для більшості інших форм життя. Ця звістка повинна обрадувати тих, хто мріє ... Читати далі»

Вчені втратили тепло океанів

 океан, Тихий океан, тепло, Ла-Нінья Про це мало хто знає, але прямо зараз відбувається найбільше пограбування століття. Кожну секунду зникають сотні трильйонів джоулів енергії. Слідчі підозрюють глибини океанів, але довести нічого не можуть.
   Втім, приводу для паніки немає. Нове дослідження натякає на те, що насправді ніякої недос ... Читати далі»

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 17 »