-->Головна » Сучасні дослідження

Знайдено можливе пояснення «аномалій» обертання Землі

   аномалія, обертання, Земля, мантія, ядро Експерименти з оксидом заліза FeO, проведені геофізиками із США і Японії, вказали на можливе пояснення «аномалій» обертання Землі - незначних варіацій тривалості дня та змін положення осі планети.
  Найімовірніше, ці флуктуації пов'язані з тим, що швидкості руху твердого внутрішнього я ... Читати далі»

Малюючи карту місцевості, наш мозок орієнтується на північ

 мозок, карта, місцевість, географічна карта, орієнтування, північ  Людина здатна орієнтуватися в знайомому місті, використовуючи мінімум видимої інформації. У цьому нам допомагає власна географічна карта, побудована мозком. Цікаво, що, як і всяка карта, ця мозкова схема виявляється найбільш точною, якщо «вгорі» у неї «північ».
 &nbs ... Читати далі»

Виявлено зв'язок між Ла-Ніньєю і пандеміями грипу

пандемія, грип, Ла-Нінья, Тихй океан   Джеффрі Шемен з Колумбійського університету (США) і його колеги дійшли висновку, що Ла-Нінья здатна викликати пандемії грипу.
  Вчені виявили, що чотири останні пандемії слідували за Ла-Ніньєю - природним явищем, що характеризується охолодженням поверхні східної частини Тихого океану. З іншог ... Читати далі»

Визначено найбільш економічно ефективні методи боротьби з глобальним потеплінням

  проблема, сажа, вуглець, забруднення, викиди, метанДрю Шінделл з Центру космічних польотів ім. Годдарда і Колумбійського університету (США) і її колеги з шести країн визначили 14 заходів по скороченню вмісту озону і чорного вуглецю в атмосфері, які не тільки ефективні, але й економічно рентабельні.
  Щось подібне було зробити давно. Якщо ... Читати далі»

Зимові відлиги загрожують загибеллю бродячим собакам, вважають експерти

  бродячі собаки, Неуронов, місто, потеплінняМорози, які взимку часто встановлюються на довгий час, не є загрозою для міських бродячих собак, згубними для тварин можуть стати зимові потепління, вважає зоопсихолог Андрій Неуронов.
  Дуже холодна зима для бродячих собак- абсолютно нормальне явище. Виживання їх взимку залежить не стільки в ... Читати далі»

Дослідження: Альпійські луки можуть зникнути

  альпи, альпійські луки, росдинність, зміна клімату, температураДетальне вивчення наслідків зміни клімату на гірські регіони Європи виявило, що багато альпійських лук можуть зникнути протягом кількох наступних десятиліть.
  Дослідники з 13 європейських країн заявили, що деякі рослини знаходяться буквально на межі зникнення, тому що більш те ... Читати далі»

Чому торнадо беруть вихідні?

 торнадо, смерч, град, гроза, США, статистика Вчені проаналізували літні грози на сході США з 1995 по 2009 рік, скориставшись даними Центру прогнозування буревіїв Національного управління океанічних і атмосферних досліджень. З'ясувалося, що посеред тижня частота смерчів і граду на 20% перевищує середній показник, а по вихідних - падає на 20% нижч ... Читати далі»

Водоносні горизонти висихають

  вода, горизонт, висихання, проблема, грунтові водиЗа дев'ять останніх років рівень підгрунтових вод знизився в багатьох куточках земної кулі, свідчать супутникові дані.
  Вода активно зникає з-під південній та західній Австралії, Каліфорнії, Китаю, Індії, Близького Сходу, де сільське господарство активно розвивається і потребу ... Читати далі»

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 17 »